ploaiacarevaveni


Cufundati-va in ganduri si sunete
August 6, 2009, 6:23 pm
Filed under: e-actual

 

Carti…si alea de joc sunt bune dar sa fie miza reala, altfel e in van si intru pierdere de timp si atat. Sunteti liberi sa definiti fiecare ce inseamna “miza” pentru voi. Cele cu foi, randuri din ganduri si cu sau fara poze sunt cele castigatoare. Literatura ramane arta in fata careia ma simt mai goala, mai amuzata, mai trista, mai nervoasa si mai intrigata. Literatura non-fictiune as in.

“eu il tineam de mana (JP Sartre, orb) si el ma tinea de intelect” Francoise Sagan in “cele mai frumoase amintiri” (si da, sunt chiar cele mai frumoase amintiri citite pana acum)

“cu gandiri si cu imagini” de Liviu Ciulei as recomanda-o pentru poze dar ce chestie, astea nu tulbura decat ochiul celui fascinat de fie: 1. Liviu Ciulei si aportul lui in lumea teatrului ca scenograf, regizor, actor si arhitect al scenei, 2. Fotografii din diverse piese de teatru jucate la Bucuresti din era comunismului; imagini incarcate de un simbolism, lumina si mesaj covarsitoare. 3. Clody Bertola, Liviu Ciulei, teatralizarea picturii de teatru, mirosul de lemn si praf de pe scena teatrului. Fie toate 3 plus alte motive care mie imi scapa.

Sunete…Playlistul meu recent este urmatorul (si nu toate sunt variante live si daca sunt live-uri, sunt anumite Live-uri): Bob Dylan “Things have changed”, Omega “Gyongyhaju lany”, Tina Turner “Come together”, Coldplay “A rush of blood to the head”, U2 “All I want is you” , Tracy Chapman & Eric Clapton “Give me one reason”, U2 “Silver & Gold” si lista nu este inchisa dar nici nu ma grabesc sa adaug orice melodie. Toate se leaga cumva in meandrele sinelui meu si nici una nu poate fi pusa intr-un top pe locul 1. Fiecare e rege si regina in acelasi timp.

Unde e vara? Am pierdut-o pe undeva..sper sa o gasesc.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: